Week van gebed voor eenheid


Week van gebed voor eenheid 2021 zet oproep van Jezus centraal: #blijfinmijnliefde

 

#blijfinmijnliefde is het thema voor de Week van Gebed voor eenheid van christenen in 2021. De jaarlijkse gebedsweek vindt plaats van 17 tot en met 24 januari.

Christenen in de hele wereld komen in de Week van gebed samen om te bidden voor eenheid, voor hun omgeving en voor de de wereld. Het thema is dit jaar aangedragen door christenen uit Zwitserland. Ook in Soest zijn er interkerkelijke gebedsbijeenkomsten. Vanwege de coronamaatregelen zijn de gebedsbijeenkomsten online.

De gebedsweek is een initiatief van de Raad van Kerken en MissieNederland, een missionair netwerk van christenen, kerken en organisaties. Door heel Nederland zijn honderden plaatselijke gemeenten uit verschillende kerkverbanden actief bij de gebedsweek betrokken. De organisaties ontwikkelden materialen voor kerken en christenen, om invulling te geven aan het thema #blijfinmijnliefde. Zo is er een gebedsboekje met dagelijkse overdenkingen en gebedspunten en zijn er materialen beschikbaar voor kinderen en tieners.  Meer informatie hierover is te vinden op www.weekvangebed.nl

De gebedssamenkomsten in Soest beginnen om 19.30 en duren ongeveer een half uur. Organisatoren zijn de PGS, GKV, Evangeliegemeente Soest en de RK Soest en zijn te volgen via het YouTube kanaal Week van Gebed Soest, https://www.youtube.com/channel/UCoD4kMJ5QMH3YuswYExVl-A.

Op zondag 24 januari wordt de week afgesloten met een oecumenische dienst vanuit de Vredekerk in Soesterberg. Deze dienst begint om 10.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *