Buitengewoon- Week van Gebed voor de eenheid van de christenen in 2020.

Buitengewoon

 

Het buitengewone staat centraal tijdens de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen in 2020. Geïnspireerd door de buitengewone vriendelijkheid die in Handelingen 28 naar voren komt, daagt de Week van Gebed ons uit om te streven naar meer dan het gewone.

 

Tijdens de Week van Gebed bidden wereldwijd miljoenen christenen mee. Door samen te bidden ervaren we eenheid. Tegelijk tonen we verantwoordelijkheid voor anderen door de problemen van de samenleving in de voorbeden een plek te geven.

De centrale Bijbeltekst voor de gebedsweek komt in 2020 uit het laatste deel van het boek Handelingen, hoofdstuk 27 vanaf vers 18 tot hoofdstuk 28 vers 10. Hierin is te lezen hoe Paulus en zijn reisgenoten schipbreuk lijden op Malta, en daar met buitengewone vriendelijkheid benaderd worden. Deze gebeurtenis markeert het moment waarop het evangelie het eiland bereikt. Op 10 februari wordt deze gebeurtenis nog altijd door de christenen op Malta herdacht en gevierd. Zij hebben dit jaar het materiaal voor de gebedsweek voorbereid.

 

De Week van Gebed wordt georganiseerd door MissieNederland en de Raad van Kerken. Meer over de Week van Gebed en gebedsmaterialen vind je op www.weekvangebed.nl

 

Ook in Soest worden bijeenkomsten gehouden in deze week. We starten met een oecumenische viering op zondagmorgen 19 januari in de Petrus en Pauluskerk. Voor deze viering zijn kerken en maatschappelijke instanties uitgenodigd. Vanaf zondag tot en met vrijdag zullen er in de avond gebedsbijeenkomsten van ongeveer een uur worden gehouden op verschillende locaties. Elke avond zal een ander aandachtspunt hebben, maar ook vanwege de verschillende locaties en organiserende gemeente, een eigen invulling. Het is een prachtige manier om met onze medechristenen in Soest in contact te komen of te blijven. U wordt allen daarom van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij een of meerdere van deze bijeenkomsten.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om te komen, dan kunt u thuis meebidden met behulp van het

lees- en gebedsrooster waarin de verschillende teksten en thema’s staan vermeld.

 

Gebedsbijeenkomsten in Soest, 19-24 januari 2020

Zondag 19 jan. 10.00 uur: Oecumenische viering, Petrus en Paulus Kerk, Kerkplein 2

Zondag 19 jan. 19.30 uur: Credo (achter de Julianakerk), Julianalaan 19a

Maandag 20 jan. 19.30 uur: Emmakerk, Park Vredehof 2

Dinsdag 21 jan. 19.30 uur: Credo (achter de Julianakerk), Julianalaan 19a

Woensdag 22 jan. 19.30 uur: Wilhelminakerk, Soesterbergsestraat 18

Donderdag 23 jan. 19.30 uur: Stiltecentrum De Binnentuin, Steenhoffstraat 41

Vrijdag 24 jan. 19.30 uur: Schuilplaats, Gaesbeekerhof 1a

Op zaterdag 25 jan. en zondag 26 jan. zijn er geen gemeenschappelijke gebedsbijeenkomsten belegd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *