De Passion kijken in Artishock in Soest

In samenwerking met de Raad van Kerken Soest (de kerken in Soest en Soesterberg) vertoont Artishock live de negende editie van The Passion met bioscoopbreed beeld en geluid! Dordrecht vormt op Witte Donderdag 2019 het decor voor ‘The Passion’.

De jaarlijkse muzikale paasvertelling wordt op donderdag 18 april live uitgezonden via de TV en de radio. En dus ook in het Filmhuis van Artishock. Met het thema ‘Je bent niet alleen’ legt ‘The Passion’ dit jaar de nadruk op aandacht voor elkaar. Dit sluit aan bij de aandacht in onze samenleving voor eenzaamheid en de talloze initiatieven om mensen bij elkaar te brengen.

 

 

al

Acteurs: Jezus (Edwin Jonker), Maria (Edsilia Rombley), Petrus (Paul Sinha), Judas (Lucas Hamming), Pontius Pilatus (Porgy Franssen), verteller (Martijn Krabbé), verslaggever (Klaas van Kruistum)
Productie: Mediawater

Voor kenners zal de keuze voor Dordrecht geen verrassing zijn. Het is de plaats waar dit jaar 400 jaar geleden tijdens de Synode van Dordrecht de opdracht werd gegeven voor de eerste officiële Nederlandse Bijbelvertaling: de Statenbijbel. Deze vertaling was een revolutie voor het geloof en voor de Nederlandse taal. De verhalen uit de Bijbel konden ineens door iedereen gelezen worden. En de verschillende dialecten in de Lage Landen kregen door deze Bijbelvertaling een gemeenschappelijk boek. Tot op de dag van vandaag gebruiken we woorden en uitdrukkingen uit de Statenbijbel.

Vierhonderd jaar later is het eigenlijk niet anders. De Nederlandse taal zorgt er ook bij ‘The Passion’ voor dat het lijdensverhaal van Jezus een verhaal is voor iedereen. De Nederlandse liedjes brengen het passieverhaal opnieuw tot leven en verbinden ons rondom dit verhaal.
Burgemeester van Dordrecht Wouter Kolff is dankbaar gastheer van het evenement: “We zijn enorm blij dat The Passion naar Dordrecht komt. Dordrecht is de oudste stad van Holland. De stad waar al 800 jaar wordt gebouwd aan de toekomst, leent zich met meer dan 1000 monumenten perfect voor ‘The Passion’. Maar Dordrecht is ook de stad van het hart op de juiste plek voor jong en oud. Omzien naar elkaar en iets voor de ander willen betekenen.”

U kunt de uitzending gratis bijwonen, reserveren is wel gewenst via een mailtje naar passion@artishock-soest.nl 
Entree mogelijk vanaf 19.30 uur, om 20.15 uur is er een korte inleiding. Eventuele consumpties rekent u op de avond af aan de bar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *