Catechisatie uitgelicht

Luisteren met je hart naar God en het je eigen maken van de leer van bijbel oefenen we in een groep van 14-, 15- en 16-jarigen. Op maandagavonden komen we als catechisatiegroep in een huiskamer bij elkaar om te gaan schatgraven in de Bijbel. We leren daardoor over de goedheid van God en raken onder de indruk van wat Hij heeft gedaan en beloofd. En we praten met elkaar over wat dat nu voor ons betekent.

Wij werken met de jeugdwerkmethode ‘Winsum’. Kenmerkend daaraan is dat er een logische lijn en samenhang zit in de lesstof en dat de stof door de jaren heen vaker wordt behandeld maar steeds een slag dieper, passend bij de leeftijd van de jongeren. De methode wil de jeugd niet alleen kennis over God, de Bijbel en het christelijk geloof meegeven (het ‘hoofd’), maar laat ze daarover ook nadenken om de kennis zich eigen te maken (het ‘hart’) en er in het dagelijks leven mee aan de slag te gaan (de ‘handen’).

Tussendoor hebben we ook thema-avonden over actuele onderwerpen of onderwerpen waarover de jongeren zelf meer willen weten.

Als groep doen we in het weekend ook regelmatig gezellige dingen met elkaar, zoals jumpen, klimmen in een klimbos of met elkaar eten.

Wil je meer informatie? Vul hieronder het contactformulier is en je hoort van ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *